Uncategorized

De (geld)wolf in schaapskleren.

Hoe het begon ofwel het verhaal van een oplichter.

We zullen hem maar X noemen om het nog niet erger te maken dan het al is voor hem, degene die van puzzelen houden weten al lang wat er aan de hand is, en weten ook over wie het gaat. Ik heb lang getwijfeld of ik aan de praktijken van X ook maar  een woord vuil moest maken, omdat ik zelf ook op diverse manieren door hem besodemieterd en in de maling genomen ben, zowel zakelijk als privé. Zakelijk, omdat hij de door ons ontworpen zadelpannen heeft nagemaakt, en nu naar ons te oren is gekomen vanuit zijn eigen infameuze wandelgangen; het gehele Bad Ass Seats bedrijfsconcept na gaat maken, en privé waar wij vreselijk genaaid zijn met de bouw van een motor die nooit af is gekomen.

Ik ben er nu wel uit dat dit zo niet langer door kan gaan, des te meer omdat onze klanten straks zijn goedkope knock- off’s als zadels van Bad Ass Seats gaan zien, omdat het exact 1 op 1 dezelfde modellen zijn..Ik krijg nu al klanten in de winkel die zeggen goh leuk dat jullie die zadels voor hem maken..nou niet dus. Bad Ass is  geen Cheap Ass…En het gaat er niet om dat een ander geen zadeltjes mag maken want dat interesseert niemand verder en ons al helemaal niet, het gaat erom dat er iemand zich 3 jaar lang als een rat heeft ingedrongen om het kunstje af te kijken, die zich als een vriend jarenlang voor deed, als een aardig iemand die je kan vertrouwen.

Laten we dus nu direct 1 ding uit de wereld helpen, Bad Ass Seats levert alleen uit eigen webshop en verkoopt uitsluitend uit  eigen winkel.

Wij werken en hebben nog nooit gewerkt met distributeurs. Niet omdat er geen vraag is, maar omdat we dit samen niet meer aan zouden kunnen qua werkhoeveelheid.

Overigens noem ik hem X omdat ik hem niet geheel zijn broodwinning wil afpakken, iets wat trouwens niet wederkerig is. Ik weet dat hij hoopt dat ik dit niet zou doen, omdat ik nu ook zelf het risico neem en onze naam misschien te grabbel gooi maar onrecht is iets waar ik niet mee kan leven. Ik heb geen zin om stilletjes in een hoekje te wachten en hem zijn karwei af te laten maken.

En verder het spreekwoord luid wie kaatst kan de bal verwachten dus bij deze…hier is de bal. Komt ie dan!!!

De Jesse James der Hoeksche Waard (en verre omgeving!)

Zo kwam hij op ons over na een eerste kennismaking…een handige jongen die leuke motors bouwde maar door alle pech die op zijn pad was gekomen een jaar dicht was geweest en zijn best deed er weer iets van te maken.

Nou voor zo iemand zet je direct je deur en je hart open toch! Hij was altijd zeer geïnteresseerd en betrokken met ons bedrijf, nu het kwartje is gevallen begrijp ik wel waarom.

Omdat bij het maken van zadeltjes ook de verkoop van onderdelen kwam kijken zoals veertjes en beugeltjes hadden wij in X onze partner gevonden!

Hij kreeg maar liefst 20% korting bij de groothandel en wij zouden 10% krijgen want dan zou iedereen iets verdienen. Top geregeld!!! Maar hoe genaaid voel je je dan al, als je later diezelfde catalogus op internet nakijkt en je ziet dat je prijzen betaald die hoger liggen dan de verkoopprijs. Kleinigheidjes denk je dan, ach we gunnen het hem wel, hij zal het wel nodig hebben en wij verkopen toch niet de hele wereld aan veertjes en andere gekkigheid voor ons is het  maar een ‘bij’ artikel, maar toch het blijft een triest geval.

Jaja..Jesse moest er weer bovenop komen!

Door het vele werk wat op ons pad kwam was er iets waar we onze klanten niet mee konden helpen, maar ook omdat wij totaal niet technisch zijn en dat is het monteren van zadeltjes. Gelukkig voor onze klanten bood X uitkomst. Aardige kerel hoorden wij, ja hoor we brengen zelfs onze motor naar hem voor onderhoud.

En dan na een tijdje komt de verhalenstroom pas goed op gang, van mensen die hun motor daar neer hebben gezet goedlopende motoren waar ineens niets meer van goed was..storinkje hier, rammeltje daar.

Een zo’n in X zijn eigen termen ”klootzak” haalde het zelf in zijn botte hersens om X ‘s avonds een berichtje te sturen over de montage van zijn zadel! Jaja wat denk je wel niet he..en dat in een 24 uurs economie die internet heet…

En zo was er ook nog het verhaal van even een zadeltje monteren, onze klant had zijn motor naar hem gebracht om even een zadeltje te laten monteren. Na een tijdje hangt onze klant boos aan de telefoon, X had zijn achterlicht gesloopt, kapoet…geen achterlicht meer. Persoonlijk had ik het toch iets anders opgelost dan wat X zei..nou dat is dan pech voor hem. Vreselijk vonden we het..we hebben een nieuw lichtje gekocht en opgestuurd naar onze klant want wij hadden hem tenslotte doorgestuurd naar X. En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen.

Na een fiks aantal van dat soort verhalen zijn wij maar gestopt met het doorsturen van klanten naar X.

De Gooseneck.

In de tussentijd was hij druk met het bouwen van onze shop motor…Hoe leuk is het om in je winkeltje een motor neer te kunnen zetten met je eigen zadels, tassen enz. Maar waar begin je? Koop je een gebruikte of is het misschien leuk om iets te laten bouwen?

X gaf ons snel te kennen dat hij het hele project binnen een jaar kon realiseren. Geweldig toch! Wij enthousiast een  mooi Santee frame gekocht, een  springer voorvork en velgen en verder wat leuke kleine messing onderdeeltjes die er op gingen komen. O ja..een oud shovelblok van hem overgenomen want waarom zou je verder zoeken als je eigen persoonlijke Jesse alles op de plank heeft staan? We hebben zelfs de foto meegeleverd welke style de motor moest gaan worden, en verder ook niet geheel onbelangrijk een budget gereserveerd voor de bouw.

Onze eigen Hoeksche Waardse Jesse kon eindelijk voor ons aan de slag, nou Hoekschs trots hoor! In no time nou ja soort van gingen toch een fiks aantal maanden overheen…waren de velgen er in gehangen, de springer er in geplakt en een oude motor blok er in gehangen waarvan wij direct hebben aangegeven, die moet je eerst laten reviseren, ook daar werd geen enkele vorm van actie op ondernomen zelfs maanden later nog niets. Let wel hij mocht alles regelen en doen maar er gebeurde gewoon geen ene fuck.

Het hele bouwwerk werd meegenomen naar de Big Twin 2016, wij trots…Jesse en de zijnen trots als een aap met 7 jongen ,er om heen paraderend,want ja laten we eerlijk zijn het is een leuk ruwbouw project om te zien en er kwamen aardig wat bezoekers naar kijken. Na de jaarwisseling zou hij ”echt” gaan beginnen eraan. Tegenslag hier, poot daar, rampspoed er tussendoor het zit zo’n jongen toch allemaal niet mee in het leven.Tsja….

Dagen werden weken, weken werden maanden en al snel was er een half jaar verstreken. Ondertussen was mr Metalsjeeper zo maar toch ineens aan het sjeepen gegaan en was aan een achter spatbord begonnen, zo mooi ,custom made want zo moest het het..alles zelf maken zo doen alle grote motorbouwers dat..wow wat waren we blij dat wij bij X terecht waren gekomen! Die ging onze dream machine wel even verwezenlijken want let wel zo iets doe je maar 1x in je leven het kost nog altijd veel geld.

De shop van X hangt helemaal van voor tot achter in de camera’s, en wij hebben al zo vaak helemaal blauw van de lach gelegen toen we bij het project kwamen kijken, want  hij ziet op zijn schermpje iedereen die aankomt rijden, zodoende was hij zo snel zijn al dan niet manke poot hem dragen  naar het project toegesneld het laken er half afgetrokken ”ja ik ben er net aan begonnen” terwijl het stof er duimendik oplag.

Of net de hele catalogus ging opdreunen die hij aan het bestellen was druk de namen noemend van klanten die wij weer naar hem door hadden gestuurd..de grote man was het gewoon!

Ondertussen gingen andere projecten of wacht 1 als ik het goed heb voor, want tsja..dat was voor vrienden he dat is natuurlijk iets anders dan een betalende klant.Maar hey..iemand moet de sponsor zijn toch..Maar als die eenmaal af was nou dan zou hij echt gaan beginnen. Iemand zei tegen mij joh hij zegt dat nou wel maar hij heeft helemaal geen tijd om zadels te maken hij is zo druk met motoren bouwen…maar waarmee dan? Nergens komt ook maar iets van terecht er is altijd wel iets waardoor het ”net” niet doorgaat of de klootzak is weer naar een ander gegaan.

In de tussentijd werd er wel een compleet project afgeleverd dat moet ik hem nageven maar ja logisch ok want je matties gaat gewoon voor..hey dat begrijpen wij ook wel!

Als je mattie je roept dan ga je geen project wat al meer dan een jaar staat te rotten voor die 2 dombo’s afmaken..

Toen de motor eenmaal terug bij ons in de shop stond, tsja toen moesten sommige van onze klanten die zelf ook aardig kunnen bouwen wel even hartelijk lachen..het speciaal gesjeepte spatbord bleek van lowbrow custom te zijn en als kers op de taart ook nog een verkeerde radius te hebben.

We hadden de motor tijdelijk nodig omdat we een leuke buitenlandse reportage kregen in een tijdschrift, maar we hebben hem maar  nooit meer teruggebracht was gelijk een goed excuus om hem bij ons te houden. Wel een strijd moeten leveren om je eigen onderdelen terug te krijgen..niet leuk allemaal , en voor mij was de kous afgeweest ik was blij dat ik ervan verlost was.,tot wij die klant binnen kregen die zei goh wat leuk maken jullie ook zadels voor X?

Een keer trek je de conclusie..of hoe hij met zijn eigen vrienden omgaat.

Vriendschap is een illusie. Tsja je zal maar de vriend van X zijn en willen leren motoren bouwen. Dan zal toch maar alles wat je daar staat te maken terwijl je in een leerproces bezig ben, breed grijnzend aan anderen worden getoond onder hard gelach als je er niet bij ben zelf.. ”kijk eens wat die klootzak heeft gedaan, tsja hij bakt er niets van” dat is het soort vriendschap wat X in stand houd. Ik heb zelf het van dichtbij gezien en meegemaakt.”Fikkie’ want ”Fikkie” doet alles voor mij, dat zijn zijn eigen woorden..als dat je vrienden zijn dan heb je geen vijanden meer nodig. Aardige jongen zijn eigen ”Fikkie” maar helaas zo werkt X. Het spreekt vanzelf dat ook het project van die arme jongen gestrand is zal vast wel niet aan X hebben gelegen maar hij kan aardig mensen bespelen en aansturen…Hoe leuk is het om met je vrienden te sleutelen? Vaak heel leuk maar het blijkt dat het ook minder leuk kan zijn.

No more drama’s.

Drama’s genoeg met X..altijd  leuke verhalen. En ik kan er een boek over schrijven net zo dik als zijn  Holy eigen  persoonlijke MCS catalogus die voor hem nog heiliger is dan de bijbel of de koran.

Zoals daar ineens weer een dag is dat hij jankend aan de telefoon hing..hij had een ernstig motorongeluk gehad. Nou je staat te trillen op je benen als je zoiets vreselijks hoort. Foto’s gezien je gunt het je ergste vijand niet om zo onderuit te gaan.

Behalve het maken van onverzekerde testritten had X het deze keer voor elkaar gekregen om een motor van een klant compleet plat te rijden. Allemaal dingen die je achteraf te weten komt.

Was je er zelf bij dan? Nee hoor maar er bestaan altijd nog zoiets als getuigen die het hele dramatische ongeluk hebben zien gebeuren. Maar gelukkig,  geluk is met de domme en de verzekering van de klant zal ongetwijfeld wel gaan betalen want zo rolt X.

Kopieer gedrag

Van jongs af aan was ”zelf doen” mijn meest gebruikte uitdrukking.

Ik ben er trots op dat ons bedrijf in slechts 4 jaar tijd zover is gekomen. Maar..we werken er dan ook alle twee keihard voor, werkdagen van 18 uur zijn geen uitzondering eerder een regel en dat 6 dagen per week.

X denkt waarschijnlijk dat alles bij die twee ”dombo”s bij toeval ontstaat. Zoals ook onze website. Iets wat ik mij snel zelf eigen had gemaakt is het bouwen en ontwerpen van websites omdat het de tijd is van internet verkoop.

De website was een magische fascinatie voor hem, honderden verhalen over hoe hij ook even site ging maken/laten maken.Want ja dan ging de onderdelen business pas goed op gang komen.

Wilde weten in welke CMS de site was gebouwd, nou geen probleem hoor voor mij is het een hobbymatig iets dus ik vertel daar graag over en als ik iemand iets kan leren geen probleem. Ik heb hem zelfs nog mijn hulp aangeboden gratis…ja echt he..een echte dombo dus.

Op een mooie dag kwam hij met wild opgewonden oogjes aan ‘s ochtends vroeg. Zeg luister eens..jij gebruikt toch een template dat ”Truusje” heet? Waarop ik bevestigend antwoorde.. Dat is mooi zei hij dan kan ik precies dezelfde site maken/laten maken. Op dat punt dacht ik nog dat het dommigheid was van hem, want hij is ook niet echt iemand die is meegegaan met de digitale revolutie. Ik dacht die is gek zoiets doe je toch niet! Maar het bleek serieus te zijn.. Het hele site plan heeft maanden en maanden geduurd en op het laatst heeft hij eieren voor zijn geld gekozen en iemand de website laten bouwen.,en zo zijn er legio voorbeelden te noemen van zijn inmiddels ziekelijke kopieergedrag.

Ook nog iets met stuurtjes 1 op 1 namaken van een andere website was overigens ook  van een voormalig vriend van hem..

Op zich ach als ik een advertentie van hem zie, en daar  letterlijk mijn eigen teksten nagebouwd zie worden op een manier waarvan de papegaai van kapitein Haak jaloers op zou worden, dan moet ik er nog om lachen ook.

Je kan iemand zijn product namaken, je kan iemand zijn website namaken, je kan wachten tot iemand zijn advertenties plaatst en er dan snel overheen komen met je eigen baksels, maar je kan never nooit niet de ziel van een bedrijf kopiëren.

Voor mij was  X  inmiddels niet meer dan iets vies waar ik ooit met mijn schoenen ben ingetrapt, iets waarvan je het zo snel mogelijk onder je schoenen vandaan moet zien te krijgen en naar mijn weten was dat ook gelukt.

Voor mij was de kous af toen ”het project” terug was en weer in de showroom stond, maar helaas voor hem niet want hij vond het nog even nodig om een mes in onze rug te steken door onze producten 1 op 1 te kopiëren. En waarom? Uit wraak dat we na 18 maanden de Gooseneck hadden teruggehaald? Heeft hij zelf geen werk genoeg, of was het bezigheidstherapie vanwege zijn poot? moest hij er iets bij verzinnen of is het puur om te gallen?

Geen idee..het hoe en het waarom dat kan mij ook niet echt meer bezighouden..

Nu weet ik wel dat hij achter onze rug al langere tijd liep te beweren dat hij onze zadelpannen maakte maar helaas..die hadden we al voordat we hem leerden kennen, meestal haalde ik mijn schouders op en lachte maar een beetje.

Met veel pijn en moeite hebben we hem wel eens iets aan laten passen dat wel maar die platen nee hoor..dat zijn altijd van ons zelf geweest, we laten ze bij een gecertificeerd professioneel bedrijf maken, iets waar X nog verder van kan dromen.

Een ding weet ik wel..als ik ‘s avonds naar huis rij hoef ik niet over mijn schouder om te kijken zoals hij, want dat lijkt mij echt geen leven!

Plagiaat en nog meer fraais.

Overigens…als het bij deze oprispingen blijft zal ik het er waarschijnlijk wel  bij laten. Maar gaat het nog verder dan ga ik ook verder.

Er bestaat ook nog zoiets als het recht van de maker, en zolang ik nog een mooie budget heb liggen van een onafgebouwde motor zie ik ook niet op tegen een eventuele rechtszaak en de daaruit voortvloeiende kosten.

Behalve alle originele tekeningen van onze zadelpannen (noem het maar een voorspellende geest) heb ik ook genoeg foto’ en screenshots om een eventuele rechtszaak met beeldmateriaal te ondersteunen.

Het leuke is als je zelf websites maakt je net een voorspring heb wat kennis betreft. Fantastisch zijn dan ook die leuke plugins die meedraaien en registeren wie je website bezoekt, ip adressen zijn tot een huisadres te herleiden, dus ook handig terug te koppelen aan dreigmailtjes in de trant van ”geniet van je dag het kan zo maar je laatste zijn”. Filmpjes van katten die opgehangen worden en ga zo maar door..Helaas heb ik mij nog nooit door iemand laten intimideren of bedreigen dus dit soort wangedrag neem ik voor kennis geving aan.

Medelij

En ondanks alles heb ik toch nog medelij met deze trieste clown.

Hoe triest ben je als je van ellende niet weet wat je moet doen om je centjes te verdienen, je zo’n stunt uithaalt. Altijd maar denkt dan een ander achterlijk is en je gedrag niet doorheeft.

Dat je misbruik moet maken van de zuurverdiende centjes van andere mensen voor je eigen gewin om dat je zelf zo incapabel en niet creatief ben dat je werkelijk niets zelf kan verzinnen.

Ik heb er zelf bijgezeten dat X het lumineuze idee had om stuurtjes te kopiëren.. ‘ja hoor 1 op 1 ik heb alle maten al van zijn website overgeschreven’ dus de verbazing was niet al te groot, zeker niet omdat we Jan Rap en zijn maten al op dezelfde BigTwin beurs betrapten toen ze onze producten na stonden te meten en goed te bekijken, ‘s ochtends voor openingstijd. Dus denk niet dat ik het niet gezien heb en niet wist want ik wist alles al..

Ik begrijp dat mensen zeggen ja maar jij ben nu wel erg verbitterd dat je dit nu allemaal zegt over X, het komt alleen maar omdat hij je zadeltjes namaakt. Inderdaad ja, en mag ik daar verziekt over zijn? Het is een vrije wereld en iedereen mag doen wat hij wil maar bak dan lekker je eigen modelletjes in elkaar als metalsjeeper zijnde.

Ik zou nog veel verder kunnen gaan, want iemand die op 6 km bij je vandaan zit en bezig is je totale bedrijfsconcept te klonen van modellen zadels  tot aan advertentie teksten toe, denk maar even goed na er is geen rechtbank te vinden waar je weg komt met de tekst nou dat is toevallig hoor iedereen mag zadeltjes maken.

Ja hoor dat mag, iedereen mag dat alleen in deze is 1+1 nog altijd 2.

Maar ach onze Jesse….laat hem fijn verder gaan met zijn werk. Gekopieerd of niet. Ik heb hier een prachtig door jou niet af gemaakt project staan in onze winkel, en ik vertel graag het verhaal achter deze motor aan iedereen die het horen wil, met naam en toenaam.

.Ons bedrijf wordt dagelijks bezocht door klanten uit binnen en buitenland. Het duurt lang om een goeie naam op te bouwen in deze wereld, maar je kan hem ook heel snel weer kwijt zijn.

Ja ”Jesse” ik vertel het tegen iedereen die het maar horen wil, omdat je bij mij persoonlijk, als mens net een stap te ver ben gegaan. Ik weet hoe je mij noemt achter mijn rug om en dat maakt helemaal niet uit ik trek mij, zoals je heb gemerkt niet zoveel aan van wat de mensen achter mijn rug om zeggen.

Jongen jongen…er is zo veel te vertellen, zoals bijvoorbeeld  ziekelijk stalkgedrag op de Big Twin 2017 waar wij als bezoeker kwamen, meelopen in andere paden…om de hoekjes gluren zielig gewoon eigenlijk…ik kan er een boek over schrijven nog dikker dan je eigen zo gekoesterde heilige MCS catalogus waar NIEMAND uit de Hoeksche Waard en verre omgeving van jou dealer van mag worden. Want DAN KRIJGEN ZE WEL EVEN MET JOU TE MAKEN!! Wees er blij mee jongen en vergeet ondanks alles vooral niet te genieten van wat een leuke hobby leerbewerken is! Doe eens creatief..ouwe metalsjeepert…

Overigens ben ik nog al van het bewaren, dus ik heb iedere rekening om het hele verhaal te ondersteunen..zowel van de onderdelen, als die van het door hem verkeerd gemaakte spatbord van een Bobber project waar hij ons als klant 2x voor liet betalen omdat hij een foutje maakte, gemeten zonder de band op te blazen, en daar mag je dus als klant 2x voor betalen..en daar achter onze rug om de grootste gein over hebben zelfs het vol trots tegen zijn eigen klanten vertellen want nou die ”twee” had hij wel even laten betalen en goed ook…..En ook nog van het coaten van de tank, die hier ongecoat op de Gooseneck hangt te bengelen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *